rullning

tänkte blogga här lite nu när de andra sover sött.. men greken har rullat över på mig så har lite svårt och skriva, mest jobbigt faktiskt. vi får skrivas sen!

Födelsedagsfest

DET ÄR INGEN VANLIG DAG, FÖR DET ÄR PORRES FÖDELSEDAG!
HURRA HURRA HURRA HUUUUURRAAAA!
Nu ska jag och A gå och köpa Cornelias födelsedagstårta, vad vi nu kan få tag i här i krokarna. Sen ska vi möta upp det lilla livet och fira skiten ur henne ikväll!

plånboksjakten

Är fortfarande i Bondi, lämnar det imorgon för möta cornelia i Sydney. Det var tänkt det skulle solas o så idag men vädret är ganska trist, eller ja man kanske är lite bortskämd, det är mulet helt enkelt. Så ska faktiskt försöka tvätt lite idag och ikväll få lyxen att ha trosor på mig, rena, fräscha! :) Lite smålyx! Enough said..

Vi har varit ute nu dessa kvällarna och haft fantastiskt kul här. Galet många svenskar, så blir nästan mörkrädd! Igår vet jag inte riktigt hur det hände men jag var väl så stirrig och exalterad över något.. Har alltid stenkoll på min plånbok, hur full eller vimsig jag än må vara. Men inte igår. Jag var på toa, exalterad och stirrig för att komma ut därifrån.. har för mig och var säker på att jag hade den med mig.. ca kanske 2-3timmar senare sitter vi ute vid ett bord och då märker jag det, att plånboken är puts väck och får panik.
Skallgången i vårt gäng startar och jakten är på gång! Vi är över allt, lyfter på stolar och bord, mattor och plattor, allt! Vrider  och vänder upp och ner på stället, frågar allt och alla. Jag och Anastasia rusar in på toan, för ändå misstänkte att det skulle vara där jag lagt ifrån mig den vid handfatet.. INGET. Frågar i baren och dom ber mig kolla i receptionen, Recaptionen? WTF, hur stort är detta stället? Rusar och där var den, med pengar, kort, minnen allt i! Vet inte vad jag skulle ha gjort utan den! Antagligen blivit tvungen att gifta mig med någon stackare för att stanna.. PUH!
När vi senare går ifrån stället hör jag en tjej (försöka) skrika mitt namn! Det var tjejen som hittade min plånbok och lämnade in den! Denna klubben vi var på är ett ganska stort stället och gud vet vem som hade hittat min plånbok och rensat den! Bra tjej det där så hon fick en liten hittelön!

kackerlacksäcklet

åh, blir lite förvirrad på om vad jag har berättat för er och inte..  I förra veckan när vi var i Sydney så fick jag göra min första kackerlacksräddning. inte alls mysigt! Jag har packat mitt och precis hoppat in i duschen. Ia kommer rusande o knackar på dörren:
- Linnéa, vad gör du? kom!
- Eehm Duschar?! nej, varför?
- Det är en kackerlacka i min väska!
- Håll koll på den och vänta så kommer jag så fort jag kan.
försöker skynda i duschen med världens slöaste vattenstråle (då är det inte lätt med både schampoo och balsam till mitt hår) kommer tillbaka in i rummet och Ia sitter på golvet och paralyserat stirrar ner i hennes väska, öga mot öga med herr kackerlacka! vägrar släppa blicken! Jag försöker övertala henne om att vi ska gå ner och tillkalla "grabbarna grus" till vår hjälp. Vilket Ia smått vägrar för man vet ju aldrig vad som kan dyka upp i en osorterad backpackväska.. Jag inser sen länge att hon kommer ju bara fortsätta stirra på möget så det blir jag som får vara hero:n i leken. Vill ju inte ta i honom hud mot hud liksom så tankarna för bästa angrepp sprudlar.. Strumpa? nej kan vara svårt att få tag i honom säkert då, och måste ju slänga den strumpan efter åt då. En strumpa är värdefull! Plaspåse? Den vi hade var alldeles för tjock för att igen kunna få ett säkert grepp om honom och halt för vill INTE tappa ner honom på väskan/golvet för Gud vet vad som sker då.. Min dusch skrubb handske? ja? men min skrubbis.. :/
Ja va fan det får bli den så leken kan ta slut.. på men handsken och klär in armen i plastpåsen och jag är redo för attack!
Benen skakar och svettes flödar! efter kanske 5 minuters lång förberedelse och samlat mod tar jag honom och ut genom fönstert dunk in i tegelväggen och ner.. ner någonstans jag inte vet vart?
Det var min första nära kackerlacks historia här.. dagen efter läg det en i bokhyllan och tog sina sista andetag. Undrar hur nästa blir?

a letter from downunder

Detta skulle väl egentligen vara då jag skriver och berättar om hur tagen jag blivit av Australien, eller Sydney för det är det ända jag hunnit med och se än, men det är jag inte. Inte alls faktiskt. Ialla fall inte än. Sydney är fantastiskt vackert, det är det men jag känner inte pulsen! Adrenalinet ligger lågt.

Ett fel vi kanske gjorde med var väl att åka från ett grymt USA. Nyår i Las Vegas och storheten i Los Angeles. Vi vet ju att vi älskar USA, och våra förväntningar där var redan skyhöga och dom höjdes där!

Jag vet ju att det är superbra här med egentligen, men igen.. Drömmen om Australien har ju varit sen länge och nu när jag är här så har alla dessa åren av drömmar byggts upp till något så fantastiskt enormt. Samtidigt vet jag att detta är bara de första dagarna här och det kommer så mycket mer.

Och det känns som om vi är en splittrad trupp. Cornelia är fortfarande med sina föräldrar och jag vill bara samlas och göra vårt eller bestämma om hur vi ska göra för nu vill/kan/ska.. men ja jo visst, asch..

Den 26 är det nationaldagen här och det ska firas! Tydligen finns det en stor grym festival här och den ska besökas. Sara den fagra ska fixa till oss. Sa till henne fixa så kommer vi! JA, check! Det ser jag bannemig fram emot!

Och idag är det tänkt jag ska träffa kusin Filip som är här för att stanna ett år! Ska bli kul o träffa honom och se hur han har det! Se hur brun han är..

Jag och A var ute i stan i fredags och bara strosa några timmar och BAM brännan var där! I parken där vi satt och bara kollade på människor (män som sprangförbi, helst barbröstade) såg hon att jag hade brännt mig och kollade på henne och sa: mja du har väl kanske fått lite färg men inget jätte direkt.. Kom hem, jojajävlarja! Det var ordentliga märken på henne med. Vackrast var väl märkena efter hennes solglasögon! Anastasia aka RayBan!

På kvällen blev det goon och tappert försök med att sminka över den fantastiskt skinande brännan och ut på gatorna här i stadsdelen Kings cross - aka hordistriktet, men mamma du kan vara lugn det är verkligen inte så här, iaf inte på de större gatorna. har inte hunnit kolla in de mindre bakomliggandes gatorna än. Kvällen sprang iväg och på hemvägen så kom en kille fram, SVENSKA?! ja? Trevligt, en kille från Göteborg med sin australienska kompis som båda precis trillat ut från tattoerings studion! Svenskens tatto var väl mest patetisk och antaligen ångrar han den idag. aussiens däremot! Troligen ångrar han väl den med men den är fasen så mycket roligare! Han inkade in en svensk "varning för älg" skylt på benet! Hans tribbute to Sweden!

Det lilla vi varit här har ju ändå varit kul! Kanske är detta lite som Miami, lite trist när vi är där men väl hemma så var bannemig Miami bäst! SÅ kom igen nu OZ, jag hejar på dig!


Bye Bye Hollywood Hills

10 Januari, 2012

Livet är fint, världen är vacker och människorna så glada! Jag fullkommligt älskar att vara med i livet! Egentligen borde man kanske tycka att denna dagen är seg och bara förbannat dryg, men nä! Inte jag, sitter och ler och har det bara skitbra! Livet på en pinne!

Igår var livet högre upp än på en pinne! Bra sov morgon och vaknade väl själv vid 8.30 efter en mysig kväll. Jag och A drar oss snart iväg för att ta bussen ut till Santa Monica. Vi väntar, och vi väntar, väntar lite till och väntar.. Husterin bland the locals are total! Någon står och skriker för bussen är sen, Någon går och berättar för alla att hon nu är 1,5h sen till jobb (när hon stått och väntat på bussen i "bara" 40min) en tredje han bräker om att han ska kapa bussen när den kommer.. Bussen kommer, kapningskillen är där, kapar inte, och går inte på.. :S Vi knöker oss all på bussen och siktar mot Santa Monica



Av bussen och drar lite gator först för att kolla stan, vi som båda har satt köp-stopp för att väskan redan är mer än full köper vars två klänningar. Bra där! Vi fick ju dom ifs på reapris och det är bara små tunna sommar klänningar, så det är väl okej då, Eller?!
Vi drar ner mot stranden och jag blir som en liten 5åring så fort jag sätter fötterna i sanden och går ut mot havet! Åh du älskade hav! Älskar havet! kan sitta och titta och lyssna på dig i timmar! igår fångade du mig ännu mer där du visade upp ditt liv! När jag går ner för att stoppa tårna i Stillahavet så ser jag att det är en delfin som är påväg in mot stranden, Verkligen nära! Jag blir stel, kommer på att jag vill fan ha foto på det, eller varlör inte film? fumlar med det och vill samtidigt fånga A´s uppmärksamhet så hon också kan få se det! Resultatet av den filmen alltså, epic!
Några timmar på stranden och solkyssta kinder senare var vi redo att dra oss tillbaka mot stan för vad vi trodde skulle bli en magnifik och dramatisk kväll.. jodåsåatte jodå! Vårt fantastiska Steel Panther var inställt på HOB så vi vandrade vidare mot vårt också fantastiska Rainbow och käkade en middag istället! Mannen, myten legenden AC/DClovern satt bordet brevid oss och ville senare byta några ord och danssteg med.. senare på hemmåt vägen ser vi honom på andra sidan gatan dansa sig igenom Sunset Strip! Härlig kille!




Nu sitter vi här, packningen är laddad och klockan 16.15 kommer vår shuttle mot LAX där vi sen har en förbannat lång, 18timmars flight mot Sydney, Australien! Det ser jag fram emot more than ever, att landa och vara framme där då..






Det ända jag kan tänka nu är: Bye Bye Hollywood Hills. This is the end of the rainbow, where noone can be to sad! No, I don´t wanna leave, but I must keep movin´ahead. Im gonna miss you, Hollywodd Hills forever <3

barnsligt manligt överlyckligt i extas!

Kan det bli bättre? I en av världens bästa städer, har haft en underbar dag på stan.. Bland annat fått en Gucci parfym och en man kom fram och sa att jag var vacker! Tack för övrigt! Kommer hem, blir med bjuden på Aivicii ikväll och sen kommer den lille gytt Viktor och frågar om jag vill ta en tur med honom i bilen som han har.. ? Ser den och smått skriker "JA" av lycka! Fan, igen är det half confirmed att jag har en man inom mig..


gick tiden i förväg?

Torsdag, 29 December

Vi gav oss ut för att hitta ett stort outlet köpcentrum, skulle ta en kvart att gå enligt en kille som jobbar på hostlet..det gjorde det inte kan jag lova. Tillslut efterlite gissningar hittade vi det. Stort som fan och världen sämsta och konstiga arkitektur på köpet! fick med mig ett par fantastiska Steve Madden skor hem! mums Påvägen hem gick vi en annan väg, igenom lite slum/arbetsområden blev det. Passerar en bilverkstad och vi möts av en vägg av gräsdoft utan dess like! Sekunden senare börjar vi båda fnissa..

Kvällen bjöds det på free drinks här på hostlet och en kille hade eldshow! magiskt bra, och hett för den delen! Två feta limos kör fram till oss och gänget lastas in. Jag tänkte hoppa in i den första men hae lite för tighta byxor och höga skor för att ta mig upp där med glas i handen så fick bli nästa.. ut till klassiska Las Vegas skylten, fortsatt festande i limon och fram till klubben, Luxor. På något jävla vänster fixade jag och en annan tjej in oss (Anastasia, jag, tjejen och hennes vän.) på vip i den baren och fick fri bar där med.. Sa till A när jag tyckte det var sängdags och frågade om vi var på g hemmåt, fick svaret att klockan var halv tolv! Halv tolv?! Galet intensiva timmar..


njuta!

Onsdag, 28 December

No sleep this night.. Vädret är så underbart här, på dagen vill jag tillägga! Man är inte helt berädd på att det ska vara så kallt som det är på nätterna! Men dagen, den är fab! Vi har bara suttit i solen hela dagen idag! njutit och tagit det lugnt. Startade dock dagen med en walk!


RSS 2.0